Ще одна громада Харківщини звітувала про готовність до початку опалювального сезону

19.10.2022 13:01 Область Online
Тепломережі Лозової Харківської області на 100 % готові до початку опалювального сезону.

Як повідомили у пресслужбі міської ради Лозової, вже закінчено всі необхідні ремонтні роботи на тепломережі, проведено випробування, а також підписано договір на постачання газу.

За словами директора КП «Теплоенерго» Сергія Малишева, опалювання ввімкнуть, коли середньодобова температура протягом трьох днів буде менше 8 градусів тепла. А позаяк синоптики прогнозують ще 4 доби відносно теплої погоди, то, скоріше за все, опалення у квартирах лозівчан на цьому тижні не вмикатимуть.

Керівник «Теплоенерго» повідомив, що, як і у минулі роки, першими почнуть опалювати міські лікарні на 4-му мікрорайоні та в Катеринівці, по вулиці Живописній.

Також Сергій Малишев підкреслив, що цей опалювальний сезон буде значно складнішим за попередні. Чимало мешканців виїхали, тому можуть бути проблеми із запуском внутрішньобудинкових мереж.

Щодо тарифів, то вони залишаться на рівні минулорічного опалювального сезону. Тож Сергій Малишев просить містян своєчасно сплачувати за теплопостачання.

«Лозова, як і інші міста, отримає на 10 % менше газу для опалення населення. Швидше за все, тепловики будуть змушені перекривати потребу за рахунок газу для інших споживачів, котрий значно дорожчий», – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, начальник ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження про початок опалювального сезону у Харківській області з урахуванням погодних умов, як це і визначено чинним законодавством.

Нагадаємо також, фахівці прогнозують, що зима буде важкою для всієї України. Тим мешканцям, у кого є пічне опалення, рекомендують запастися дровами. 27 вересня Кабмін підтримав ініціативу Мінреінтеграції щодо забезпечення безоплатною деревиною мешканців територій, прилеглих до зон проведення бойових дій. Серед восьми таких регіонів опинилася і Харківська область. На реалізацію цього проєкту виділено 562,5 мільйона гривень.

Одразу після цього органи місцевого самоврядування почали збирати інформацію в громадах щодо потреби у дровах, першочергово – в деокупованих населених пунктах. Людям, аби отримати дрова, треба звертатися з відповідною заявою у свої громади.

Автор: Галина Гришко