Під завалами у Харкові можуть бути люди – Синєгубов

24.01.2024 16:10 Новини
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Вчорашня ракетна атака на Харків – наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення.

Про це в етері Національного телемарафону розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Всього було близько 15 ракет. Перший етап ударів був о 4-й ранку, потім о 7-й ранку. Були комбіновані атаки ракетами С-300, Х-22 та Іскандер. Внаслідок цієї атаки вже ми налічуємо близько 70 постраждалих, 10 людей загинули. На місці ще тривають роботи щодо розбору завалів», – повідомив начальник ХОВА.

За його інформацією, під завалами ще можуть бути люди.

«Чи живі, чи ні – це, на жаль, питання. Тому, що той стан руйнувань, які ми наразі ліквідовуємо, розбираємо, на жаль, говорить про те, що живими людей там знайти досить малий шанс», – зазначив Синєгубов. 

Наразі в лікарнях унаслідок цих ударів залишають 25 людей. Дві жінки у важкому стані, одна дитина – у середньому стані важкості. 

Внаслідок атак було знеструмлено близько 10 тисяч абонентів у Харкові. Наразі всі будинки з електроенергією. Також близько 130 будинків були без теплопостачання, наразі залишається під’єднати до опалення один будинок.

Внаслідок атаки, що сталася близько 22:00 трьома ракетами, зруйнована наукова установа в центрі Харкова, пошкоджені близько 50 будинків.

Нагадаємо, у Харкові рятувальники знайшли під завалами тіла двох загиблих. Так кількість загиблих під час ракетного удару по Харкову зранку 23 січня зросла до 10.

Нагадаємо, що Харків 23 січня переніс дві хвилі атак по житлових районах міста. Загалом ворог завдав по місту 12 ракетних ударів. Увечері рятувальники витягли з-під завалів тіло дитини

Завдяки ДНК-аналізу встановили особу загиблого внаслідок вчорашнього обстрілу.