Рашисти завдали ракетних та авіаударів по Харківщині

26.07.2022 10:14 Новини
Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов
Уранці 26 липня російські військові здійснили ракетний обстріл Слобідського району Харкова. Про ситуацію в місті та Харківській області повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Черговий обстріл по цивільній інфраструктурі Харківщини окупанти здійснили близько 5:00 ранку. Цього разу під удар потрапив Слобідський район міста, де внаслідок зазначених подій загорівся дах будівлі автосалону. Наразі відомо про дві воронки в землі, а саме на станціях метро «Спортивна» та «Захисників України». Ще кілька снарядів влучили по відкритих територіях. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, жертв та постраждалих немає.

За інформацією начальника Слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова, влучання уламків в дах автоцентру, ймовірно, стався з ракет С300. Наразі встановлено, що їх запуск здійснювався з території рф, а саме з бєлгорода.

«Знову нічний обстріл міста. Прилетіло в одну з частин Харкова, що ближче до центру. Традиційно потрапляння поряд із будівлею, яка до військової інфраструктури не має жодного стосунку. Прошу всіх харків'ян бути дуже обережними», – закликає харків’ян міський голова Ігор Терехов.

Щодо області, то там рашисти вдарили по Циркунівській та Балаклійській громадах, а також Чугуєву. У місті є влучання по критичній інфраструктурі, двох житлових будинках, пошкоджена газова труба. Триває ліквідація наслідків вчорашніх руйнувань Будинку культури, де у підвалі все ще залишаються мирні жителі. Так, Чугуїв також зазнав обстрілів із ЗРК С300.

У Циркунівській громаді зазнав руйнувань житловий будинок, у Балаклійській – пошкоджено один об’єкт цивільної інфраструктури.

Ситуація на лінії зіткнення на Харківському напрямку все ще залишається напруженою. Окупанти ведуть бойові дії задля утримання зайнятих рубежів та недопущення просування наших військ. Повідомляється, що минулої доби агресор обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Борщова, Питомник, Соснівка, Руські Тишки, Петрівка, Дементіївка, Рубіжне, Дуванка, Мосьпанове, Руська Лозова, Чугуїв, Клугино-Башкирівка, Світличне, Пришиб та Слатине. Крім того, росіяни завдали авіаударів по населених пунктах біля Залимана та Мосьпанового.

«Наші захисники тримають позиції. Попри те, що росіяни «поливають» наших захисників артилерійським вогнем, ми даємо відсіч на всіх напрямках. У тому числі і стратегічному – Ізюмському. Харківські військові завдали російській армії значних втрат на напрямку Цупівка – Дементіївка», – розповів у своєму щоденному зверненні голова ХОВА.