Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 24 травня

24.05.2022 08:21 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала оновлену інформацію по Харківській області станом на 7:30 24 травня.

Протягом минулої доби рятувальники здійснили 16 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 8, з яких 4 —  унаслідок обстрілів, а також 4 пожежі, які сталися з інших причин. До того ж 2 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 6 — для надання допомоги населенню та співробітникам поліції.

Загоряння, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Чугуївському (1) та Харківському (3) районах області.

Одна з пожеж виникла унаслідок обстрілів в одному з населених пунктів у Дергачівській громаді. Так, о 14:15 загорілись одразу три житлові будинки за різними адресами на загальній площі близько 800 кв. м. На місці події працювали 40 чоловік особового складу ДСНС, а також 8 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Трохи згодом, близько 23:00, стався обстріл ще одного населеного пункту Дергачівської громади. Цього разу на загальній площі близько 200 кв. м зайнялися дві приватні оселі. Повідомляється, що з вогнем боролися рятувальники 53-ї ДРПЧ. Остаточно його було ліквідовано о 01:40 24 травня.

Також продовжилися аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Харкова. Минулої доби рятувальники працювали в Холодногірському та Новобаварському районах міста.

Автор: Юлія Гнатченко