Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 28 травня

28.05.2022 08:31 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала оновлену інформацію по Харківській області станом на 8:00 28 травня.

Протягом минулої доби рятувальники здійснили 24 оперативні виїзди, з них: на ліквідацію пожеж — 17, з яких 8 —  унаслідок обстрілів, а також 9 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 4 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 3 — для надання допомоги населенню та комунальникам.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Київському (2) районі Харкова, а також у Харківському (2), Чугуївському (2), Богодухівському (1) та Ізюмському (1) районах області. Там горіли приватні будинки, господарчі споруди, гуртожиток та інше.

Так близько 00:25 розпочався обстріл приватного сектора у Малій Данилівці, що у Київському районі Харкова. Повідомляється про 2 пожежі в зазначеному районі: за різними адресами горіли будинок на загальній площі 200 кв. м та господарча споруда на площі 60 кв. м. Усі загоряння були оперативно ліквідовані.

Також продовжилися аварійно-рятувальні роботи у зруйнованих будівлях Харкова. Минулої доби рятувальники працювали в Київському, Слобідському, Основ’янському та Новобаварському районах міста.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 60 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко