Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 30 березня

30.03.2022 08:56 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 8:00 30 березня 2022 року.

Рятувальники за добу здійснили 68 оперативних виїздів. Підрозділи ДСНС 14 разів виїздили на гасіння пожеж у житлових масивах Київського, Шевченківського та Московського районів міста Харкова. Вчора вранці російські війська завдали значного обстрілу по одному з житлових масивів Київського району, в результаті цього горіли квартири житлової багатоповерхівки, приватний сектор, складська будівля, господарча споруда, станція технічного обслуговування та декілька автомобілів. Пожежі були ліквідовані о 15:30, за попередніми даними жертв та постраждалих немає.

О 19:00 рятувальники виїздили на гасіння пожеж у житловому масиві Шевченківського району міста Харкова, спричинених ворожими обстрілами. Горіли квартири у двох п'ятиповерхівках, а також житловий будинок та гараж у дачному кооперативі. Усі пожежі було ліквідовано о 21:30, удалось врятувати жінку похилого віку з однієї з квартир.

Крім того, о 22:30 знову обстріляли Салтівку, в результаті чого горіло близько десятка квартир у житлових багатоповерхівках, а також гаражі та автомобілі в одному з гаражних кооперативів. Усі пожежі було ліквідовано близько 01:00. Жертв та постраждалих у результаті пожеж немає. 

У місті Люботин горіли чагарники, суха трава та лісосмуга – рятувальники в складі 15 чоловік та чотирьох одиниць техніки запобігли розповсюдженню полум'я на приватний сектор. О 20:45 пожежу було ліквідовано.

Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 37 виїздів та знешкодили 28 вибухонебезпечних предметів.

 

Автор: Анастасія Хушану