Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 17 серпня

17.08.2022 09:24 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 17 серпня.

За добу 16-17 серпня рятувальники здійснили 39 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж – 15, з яких 9 – унаслідок військових дій. До того ж 3 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 8 – для надання допомоги населенню, комунальникам та поліції, ще 13 були інші виїзди.

Загоряння, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Салтівському (2) районі Харкова, а також Ізюмському (2), Чугуївському (3), Богодухівському (1) та Куп’янському (1) районах області. На місцях подій горіли приватні житлові будинки, адміністративна будівля, гаражі, автотехніка та екосистеми.

Ввечері 16 серпня житловий масив Салтівського району піддався черговому обстрілу з РСЗВ. На території гаражного кооперативу спалахнула пожежа на площі 200 кв. м – горіли 7 гаражів. З вогнем боролися 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 25 рятувальників. На місці події також працювали сапери, які обстежили зазначену територію та вилучили залишки вибухонебезпечних предметів. Попередньо, жертв та постраждалих немає.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 10 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко