Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 23 червня

23.06.2022 09:26 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 23 червня.

Протягом доби 22-23 червня рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 16, з яких 12 —  унаслідок обстрілів, а також 4 пожежі, які сталася з інших причин. До того ж 4 рази працівники ДСНС виїжджали для надання допомоги населенню, 2 — на аварійно-рятувальні роботи, 2 — для допомоги комунальним службам, 3 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Індустріальному (3), Немишлянському(1) районах Харкова, а також Чугуївському (5), Ізюмському (2) та Богодухівському (1) районах області. На місцях подій постраждали приватні будинки та господарчі споруди, гаражі, автомобілі, складські приміщення, а також інші виробничі будівлі.

Велика пожежа через вибухи трапилась у сільськогосподарському підприємстві, розташованому в селищі Печеніги. На загальній площі 400 кв. м горіла сушильна камера та сировина. До ліквідації вогню було залучено 3 пожежно-рятувальні відділення 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Крім того, під час проведення аварійно-рятувальних робіт працівники ДСНС вилучили з-під завалів тіла 5 людей. У Чугуєві в зруйнованій котельні загинули двоє жінок, і ще двоє чоловіків та жінка потрапили під завали розбомбленого двоповерхового житлового будинку в селищі Золочів.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 25 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко