Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 27 червня

27.06.2022 08:28 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 27 червня.

Протягом доби 26-27 червня рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 9, з яких 7 —  унаслідок обстрілів, а також 2 пожежі, які сталася з інших причин. До того ж 2 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт та 5 — для надання допомоги населенню.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Київському (1) та Шевченківському (1) районах Харкова, також у Чугуївському (5) районі області. На місцях подій постраждали господарчі споруди та адмінбудівля.

Одна з найбільших пожеж через обстріли виникла в житловому секторі села Коробочкине, що на Чугуївщині, 26 червня. На загальній площі близько 200 кв. м полум’я охопило 2 господарчі споруди на одному з приватних подвір'їв. На місці події працював пожежно-рятувальний підрозділ з міста Чугуєва, тому за 2 години вогонь удалося ліквідувати. Попередньо, жертв та постраждалих немає.

На теренах Чугуївщини знов виникло займання, але вже о 20:46. Це сталося в селі Клугино-Башкирівка. Там унаслідок ворожих обстрілів загорілася господарча будівля на площі 4 кв. м. Крім того, через обстріли загинуло 2 жінки та ще двоє людей постраждали. 

Вночі окупанти завдали ракетного удару по двоповерховій адміністративній будівлі в Київському районі Харкова. Через це на другому поверсі зайнялися кімнати. Цього разу площа пожежі склала близько 60 кв. м.

Крім того, близько 00:00 російські військові поцілили у подвір'я навчального закладу в Шевченківському районі міста. Унаслідок вибуху будівля школи зазнала часткових пошкоджень, а також загорілася розташована поруч господарча споруда. За попередньою інформацією, жертв та постраждалих немає.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 7 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко