Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 27 липня

27.07.2022 08:39 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 27 липня.

Протягом доби 26-27 липня рятувальники здійснили 22 оперативні виїзди, з них: на ліквідацію пожеж — 9, з яких 5 — унаслідок військових дій. До того ж 1 раз працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 3 — на допомогу населенню, 9 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Індустріальному (1) районі Харкова, а також Харківському (3) та Чугуївському (1) районах області. Там горіли приватні житлові будинки та автомобілі.

Одна з пожеж виникла на території Малоданилівської громади о 22:00. Там ворожий снаряд влучив у двоповерховий приватний будинок, який через це загорівся на площі 250 кв. м. Загалом унаслідок влучання горіли будинок та легковий автомобіль у дворі. Повідомляється, що вже о 23:43 вогонь було ліквідовано.

Цього ранку, близько 04:30, Харків та область знову зазнали ракетних ударів. У результаті обстрілів пошкоджено адміністративні будівлі, навчальний заклад та інші об‘єкти. Крім того, через зазначені події виникла пожежа в Індустріальному районі міста, де на парковці підприємства загорілося відразу 10 автомобілів. Загальна площа загоряння склала 100 кв. м.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 16 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко