Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 4 липня

04.07.2022 08:38 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 4 липня.

Протягом доби 3-4 липня рятувальники здійснили 28 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 19, з яких 10 —  унаслідок обстрілів, а також 9 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 1 раз працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 5 — для надання допомоги населенню та 3 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Шевченківському районі Харкова, а також Харківському (5), Ізюмському (2) та Чугуївському (2) районах області. На місцях подій постраждали будівля навчального закладу, СТО, триповерховий житловий будинок, господарча споруда, гараж, а також горіли хвойна підстилка, суха трава та пшениця.

О 15:38 унаслідок чергового обстрілу виникла пожежа в триповерховому приватному житловому будинку в селищі Слобідське Харківського району. На загальній площі близько 300 кв. м працювали 4 одиниці техніки та 20 рятувальників.

Трохи згодом, о 17:15, сталося займання на території Барвінківської територіальної громади Ізюмського району області. На місці події горіло поле пшениці на площі 30 гектарів. Для ліквідації вогню було залучено підрозділ ДСНС із міста Барвінкове.

Ще одна пожежа була зафіксована в селі Циркуни, де о 18:05 у результаті обстрілу виникло загоряння в будівлі СТО. Цього разу площа пожежі склала близько 500 кв. м. Там з вогнем боролися 15 чоловік особового складу рятувальників та 3 одиниці техніки.

Щодо Харкова, то там уночі внаслідок ракетного обстрілу виникла пожежа в будівлі навчального закладу, що в Шевченківському районі. Повідомляється, що триповерхова будівля серйозно зруйнована. Площа загоряння складала близько 60 кв. м, а до її ліквідації було залучено 6 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу.

Автор: Юлія Гнатченко