Рятувальники розповіли про ситуацію в Харківській області на 20 травня. ОНОВЛЕНО

20.05.2022 08:04 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 8:00 20 травня.

Протягом доби 19-20 травня рятувальники здійснили 30 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 20, з яких 7 —  унаслідок обстрілів, а також 13 пожеж, що сталися з інших причин. До того ж 7 разів працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт та 3 — для надання допомоги населенню.

Найбільша кількість пожеж унаслідок обстрілів зафіксована в Харківському районі області, а саме 5. Повідомляється, що в населених пунктах Дергачі, Мала Данилівка та Циркуни горіли приватні будинки, надвірні забудови, гаражі, автомобілі та складські приміщення. Усі пожежі були успішно ліквідовані працівниками ДСНС.

Також продовжилися аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Харкова та Харківської області. Цього разу рятувальники працювали в Салтівському, Індустріальному, Новобаварському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова, а також на території Дергачівської громади.

Крім того, піротехнічним підрозділам вдалося знешкодити 45 ворожих боєприпасів.

Оновлено:

Повідомляється, що о 04:44 20 травня в результаті потрапляння ворожого снаряда спалахнули гаражні бокси в селищі Мала Данилівка Харківського району області. На місці події горіли 6 гаражів на загальній площі близько 150 кв. м, в яких згоріло 4 легкові автомобілі. Рятувальникам удалося локалізувати вогонь о 06:03 та повністю ліквідувати його о 07:31. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

Автор: Юлія Гнатченко