Росіяни намагаються евакуювати поранених та пошкоджену техніку на Харківщині

09.09.2022 10:10 Новини
Фото: https://www.slovoidilo.ua/, Харківська обласна прокуратура Фото: https://www.slovoidilo.ua/, Харківська обласна прокуратура
ЗСУ ведуть успішний контрнаступ, змушуючи окупантів відступати, але обстріли Харківської області тривають.

На сьогоднішній день українські військові ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Так за 3 дні ЗСУ вдалося просунутися майже на 50 км углиб оборони противника. За даними розвідки, окремі підрозділи росіян зазнали значних втрат. Інші ж намагаються евакуювати поранений особовий склад та пошкоджену військову техніку в райони населених пунктів Вільхуватка (Куп'янський район) та Бородоярське (Балаклійський район). Повідомляється, що окупанти, перевдягнувшись у цивільний одяг, вдаються до дезертирства та намагаються повернутися на територію рф. Лише за минулу добу відмічено понад 15 таких випадків.

  • Через зазначені події ворог не полишає обстрілів Харківської області та Харкова. Цієї ночі близько 22:00  під артилерійський обстріл потрапив Київський район міста. Снаряд влучив у приватний будинок, унаслідок чого його було повністю зруйновано. 53-річна жінка від отриманих травм померла в лікарні. Попередньо, обстріл здійснювався з РСЗВ. Трохи згодом, уже о 1:30, під ракетний удар потрапив Салтівський район, де через влучання повністю зруйновано триповерхову адміністративну будівлю.
  • О 21:00 загарбники обстріляли з артилерії житлові квартали Чугуєва. Через це померла 60-річна жінка. О 3:00 ночі місто зазнало ракетного удару. Унаслідок події пошкоджено господарчі споруди, приватні будинки та учбово-спортивний центр.
  • Ще один обстріл з РСЗВ стався близько 23:20 у селищі Безлюдівка, що в Харківському районі. Там пошкоджено низку житлових будинків.

Повідомляється, що частина ворожих ракет «самоліквідувалася» на території рф.

Загальна кількість постраждалих за добу:

У Харкові медики госпіталізували 8 людей, у Лозівському районі – 1, у Чугуївському районі – 1.  Ще 4 людини загинули: двоє в Харкові, 1 особа на Чугуївщині, а також одна людина – в Ізюмському районі. 

Автор: Юлія Гнатченко