Росіяни вдарили з авіації по чотирьох селах на Харківщині – Генштаб

30.10.2023 07:41 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

У Харківській області Збройні Сили України за добу відбили 7 ворожих атак. Окупанти намагалися штурмувати позиції наших військових. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

На Куп’янському напрямку Харківщини – в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» –  українські військові відбили 7 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка. Авіаційних ударів зазнали Синьківка, Петропавлівка, Новоосинове та Піщане.

Загалом за добу росія атакувала близько 100 населених пунктів Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

За даними Генштабу, у ніч проти 30 жовтня окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 12 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Усі ворожі безпілотники знищила протиповітряна оборона.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах. Окрім того, він продовжує проводити активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання Збройних сил на загрозливі для нього напрямки. Уздовж державного кордону в бєлгородській області нарощується щільність мінно-вибухових загороджень.

Нагадаємо, нещодавно Лимано-Куп'янський напрямок відвідав командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський. За його словами, ситуація на даному напрямку залишається складною. Окупанти намагаються прорвати оборону українських військ, щоб вийти безпосередньо до Куп'янська – з подальшим його блокуванням та оточенням.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Анна Хливнюк