Сніг, дощ та вітер: синоптик розповів про погоду

24.11.2023 18:50 Новини
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

Синоптики попереджають, що 26 та 27 листопада у Харківській області очікується значне погіршення погоди.

Про це кореспонденту медіа «Слобідський край» розповів синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич.

«До кінця листопада погода буде нестійкою з коливаннями температур, атмосферного тиску та поривчастим вітром. Ми чекаємо суттєве погіршення погоди 26 та 27 листопада у зв’язку з виходом активного південного циклону. Внаслідок його проходження в області будуть відзначатися значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Температура повітря буде коливатися від 4 морозу вночі до 5-10 тепла вдень. Вітер буде поривчастий південно-східний з переходом на західний 17-22 м/c, уночі 27 листопада можливе посилення до 25-27 м/c», – говорить Ігор Кібальчич.

28 числа без опадів, температура близько нуля. 29 листопада очікується ще один південний циклон з півдня та нестійка, вітряна й дощова погода.

«З першого грудня буде відбуватися деяке зниження температури повітря. Опади будуть у вигляді снігу, мокрого снігу, іноді дощу. Залежно від коливання температури», – каже синоптик.

Нагадаємо, що снігові опади у Харкові та області 20 листопада тривали всю ніч. На ранок сніговий покрив був товщиною 5-7 см. Від вечора неділі до ранку понеділка на дорогах Харківської області працювало майже 150 одиниць дорожньої техніки.

Раніше ми писали, що у Харкові та області до кінця місяця очікуються морози, невеликі опади. Найгіршу погоду прогнозують 26 листопада.

Автор: Ксенія Карпенко