Якою буде погода у Харківській області до кінця листопада: прогноз синоптика

21.11.2023 14:25 Новини
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

У Харкові та області до кінця місяця очікуються морози, невеликі опади. Найгіршу погоду прогнозують 26 листопада.

Про це кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіла завідувачка сектору метрологічних прогнозів Харківського регіонального гідрометцентру Євгенія Ляшенко. 

За її словами, найхолодніші дні цього місяця будуть 22 та 23 листопада.

– Після проходження південного циклону, який ми спостерігали 19-20 листопада, погоду буде визначати область підвищеного тиску, тому 22-23 у нас погода буде без опадів, але посиляться морози. На цьому фоні буде розвиватися хмарність й остерігатиметься адвекція холодного повітря з півночі і є умови для більшого охолодження повітря. Тому ці два дні опадів не буде, а температура вночі знизиться. Так, 22 вночі – 9-14 морозу, а вдень – 3-8 морозу. А 23 вночі – 10-15, вдень – 3-8 морозу, говорить Ляшенко.

З 24 листопада почне формуватися нестійка погода, каже синоптик. Протягом 24, 25, 26 та 27 листопада очікуються невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу. 26 числа вони перейдуть у дощ. На цьому фоні будуть спостерігатися адвекції тепла, місцями очікуються тумани та посилення вітру до 7 - 12 м/с, місцями 15-20 м/с, а можливо й сильніше.

– Температура поступово буде йти на плюс – 26 листопада вночі -1 - +4, а вдень 10 градусів тепла. В цей день погоду буде обумовлювати південний циклон. Тобто 26 листопада будуть найбільш несприятливі погодні умови – опади, місцями значні, посилення вітру. А з 27 буде розвиватися область підвищеного тиску, але температура значно не впаде – вночі слабкий мінус 0-5 морозу, вдень – близько 0. Переважно без опадів до кінця листопада, - зазначає Євгенія Ляшенко.  

Нагадаємо, що в снігові опади у Харкові та області 20 листопада тривали всю ніч. На ранок сніговий покрив був товщиною 5-7 см.

Від вечора неділі до ранку понеділка на дорогах Харківської області працювало майже 150 одиниць дорожньої техніки.

Більше новин Харків та Харківська область на нашому сайті. 

Автор: Ксенія Карпенко