Жителів Харківщини просять взимку утриматися від походів у ліси

24.11.2023 15:01 Суспільство

У лісах Харківської області сапери під снігом знаходять і знешкоджують вибухонебезпечні предмети.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

«Засніжені ліси зачаровують своєю красою. Однак вони можуть приховувати смертельну небезпеку! З настанням зимових морозів сапери ДСНС не припиняють роботи з розмінування. Кожного дня вони докладають титанічних зусиль, аби очистити українські землі від смертоносних знахідок», – ідеться у повідомленні.

У пресслужбу ДСНС України в Харківській області розповіли, що 23 листопада в Харківській області піротехнічні розрахунки ДСНС обстежили близько 4,3 га території та знешкодили 61 одиницю ворожих мін, вибухівок та боєприпасів.

«За минулу добу 23 листопада піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження близько 4,3 га території, з них 793 м кв. за допомогою машин механізованого розмінування, 2 км ліній електропередач, 4 приватних домогосподарства у Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області», – йдеться у повідомленні. 

Саперами виявлено та знешкоджено 61 одиницю ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучались 32 піротехнічні розрахунки ДСНС у складі 161 сапера та 69 одиниць техніки.

Нагадаємо, наприкінці жовтня рятувальникам Харківщини передали першу в Україні машину для підготовки ґрунту до розмінування.

Також ми повідомляли, що у Харківській області пройти навчання за професією сапер можна у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Автор: Галина Гришко