Світла не буде по всій Україні впродовж доби — Укренерго

23.11.2022 15:41 Новини
Екстрені аварійні відключення застосовують по всій країні, в тому числі і в Харківській області. Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми.

Окрім проблем із світлом, також є проблеми з Інтернетом, зв'язком та водопостачанням. У Харкові зупинився метрополітен, не працює наземний електротранспорт.  На лінії виводять додаткові автобуси, людей з метро евакуюють.

Голова ХОВА заявив, що на цю хвилину ударів по критичній інфраструктурі області немає. Але через пошкодження загальної системи застосовуються аварійні відключення. Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми.

 "Укрзалізниця" повідомляє, що відправлення найближчих поїздів можливе із затримкою, задіяно резервні тепловози. Знеструмлені вокзали "Укрзалізниці" переходять на резервне живлення, першими відновлені Київ, Харків і Вінниця. Тут розгорнуті укриття та пункти безпечного очікування, пасажири можуть продовжувати висадку та посадку через підземні переходи.

В "Укренерго" заявили, що ремонтні бригади разом з підрозділами ДСНС почнуть ліквідацію пошкоджень одразу після закінченню повітряної тривоги. Але через мороз та льодяний дощ у деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об'єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть тривати довше.

Громадян просять дбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд.

Нагадаємо, що при значній перерві в електропостачанні можна звернутися до Пунктів Незламності. Мапу таких пунктів по всій країні можна подивитись тут:  nezlamnist.gov.ua . Радимо одразу виписати адреси найближчих до вашого будинку Пунктів. Там будуть усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та Інтернет, тепло, вода, аптечка – безкоштовно і цілодобово.
 
Пункти працюватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо. На сайті та в усіх Пунктах Незламності можна буде дізнатись, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

 

Автор: Інна Можейко