У Циркуни завітав Святий Миколай: перше свято з початку війни

19.12.2022 18:50 Новини
19 грудня жителі деокупованої Циркунівської громади у Харківській області вперше після 24 лютого зібралися на свято.

Якщо зовсім точно, то привід – привітати дітей громади з Днем Святого Миколая. Але раділи всі, бо людям потрібні позитивні емоції, вони дають сили. Як розповів медіа «Слобідський край» начальник Циркунівської сільської військової адміністрації Микола Сікаленко, спочатку були сумніви, чи на часі будь-які святкування.

- Зараз у громаді десь 3000 жителів. Дуже багато з них було в окупації, всього натерпілися. Тому для дітей зробили святковий захід у нашому Пункті Незламності – вони там розмальовували пряники. Їм підготували солодкі подарунки, - розповів Микола Сікаленко.

Дорослі зібралися на площі. Потім до них приєдналися й діти. Всіх пригощали кашею, горячими напоями. В гості до громади завітав Святий Миколай, з яким охоче фотографувалися всі бажаючі.

Також охоче люди фотографувалися з військовими із 226-го батальйону 127-ї бригади ТРО (цей батальйон брав участь у звільненні села від російських окупантів). На святі хлопці продемонстрували старовинні козацькі бойові навички та сучасну тактичну підготовку.

Нагадаємо, що Циркунівська громада активно відновлюється, люди отримують будівельні набори. Також до електропостачання підключені перші будинки.

Репортаж зі свята у селищі Циркуни – читайте на сайті медіа «Слобідський край».

Про інші новини Циркуни читайте у спеціальному розділі на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко