У Харківській області ДСНС витягли волонтерський «бус» з перемету

19.12.2023 08:47 Новини
Фото ілюстративне, loda.gov.ua Фото ілюстративне, loda.gov.ua

Через негоду, яка продовжує вирувати у Харківській області, низка авто застрягла на дорогах через снігові замети та ожеледицю. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА та Головне управління ДСНС України у Харківській області.

Протягом доби у Харківській області рятувальники 5 разів допомагали водіям, чиї авто не могли подолати складні ділянки доріг через ожеледицю та снігові замети. Їм удалося витягти з перемету волонтерський мікроавтобус «Volkswagen T4», а також зі слизьких ділянок доріг 2 фури, 1 карету «швидкої» та 1 рейсовий автобус.

За даними ХОВА, станом на ранок 19 грудня унаслідок негоди по області знеструмлено 1794 споживачі. Ремонтні бригади продовжують працювати над відновленням електропостачання у Близнюківській, Барвінківській, Вовчанській і Куп'янській громадах.

Нагадаємо, через негоду на дорогах Харкова працювали 165 робітників та 90 одиниць спецтехніки. За попередні три доби комунальники прибрали та вивезли понад 2 тисячі кубометрів снігу та криги, а також використали понад 930 кубів піщано-сольової суміші та близько 500 тонн солі.

Нагадаємо також, 19 грудня для Харківської області синоптики прогнозують ожеледицю та густий туман. Водіїв та пішоходів просять бути уважними, бо видимість на дорогах скоротиться до 200 – 500 метрів.

Автор: Анна Хливнюк