У Харкові працює майже 80 % від довоєнної кількості супермаркетів

27.12.2022 11:08 Новини
Фото: https://kh.vgorode.ua Фото: https://kh.vgorode.ua
З початку повномасштабного вторгнення у Харкові було частково або повністю зруйновано близько половини ринків та торговельних майданчиків. Проте заклади торгівлі швидко пристосувалися до нових реалій, тому в місті продовжують відкриватися нові об’єкти.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду.

З перших днів повномасштабної війни харківські підприємства торгівлі, аптеки та автозаправні станції продовжували свою роботу, а значна кількість міських ресторанів перетворилася на волонтерські кухні, які щодня готували їжу для військовослужбовців ЗСУ, територіальної оборони, лікарів, а також містян, які вимушені були жити у бомбосховищах та метро.

Зараз же у Харкові відкрито близько 80 % від довоєнної кількості супермаркетів та близько 70 % аптек.

Зокрема, віднедавна у місті запрацювала мережа продовольчих магазинів «Opti маркет», а у грудні відновив роботу ТЦ «Метро». Працюють і інші великі торговельні центри, такі як «Нікольський», «Дафі», «Французький бульвар» та ін.

Повністю або частково відновили роботу мережі супермаркетів «Клас», «Рост», «Сільпо», «АТБ-маркет», «Чудо маркет», «Десяточка» та ін.

Магазини продовольчих товарів «Посад», «Агромол», «Салтівський м’ясокомбінат», «Кулиничі», «Свіжина» та ін.

Магазини електротоварів та побутової техніки «Comfy», «Ельдорадо», «Фокстрот», «Алло».

Магазини товарів для дому «Smilemarket», «Аврора», «Smart Store».

Магазини косметики та побутової хімії «Eva», «Prostor» тощо.

Крім того, працює 41 з 53 міських ринків та торговельних майданчиків, а також 370 аптек та 130 автозаправних станцій.

«В умовах війни заклади торгівлі навчилися швидко пристосовуватися до реалій часу та бути максимально корисними для міста. Вони надають гуманітарну допомогу, волонтерять, ураховують попит покупців на окремі групи товарів, щоб уникнути дефіциту, «налаштовують зручний графік роботи для комфорту містян та працівників, а також забезпечують заклади торгівлі генераторами для безперебійної роботи у випадку тривалого відключення електроенергії», – розповіли в міській раді.

Нещодавно ми писали, Харківський метрополітен змінює графік руху поїздів через святкові заходи.

А також у Харкові відновлюватимуть та ремонтуватимуть після обстрілів будинки як комунальної форми власності, так і кооперативні.

Більше новин про події в місті Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Юлія Гнатченко