Вільхуватська громада чекає на весілля

01.08.2023 14:20 Новини

Проблеми з сімейними лікарями у деокупованій Вільхуватській громаді на Харківщині були ще до війни.

Як розповів медіа "Слобідський край" начальник Вільхуватської сільської військової адміністрації Євген Шаповал, зараз у громаді немає жодного сімейного лікаря. Є дівчина з Сум, яка збирається вийти заміж за місцевого хлопця і залишитися у громаді, але поки що весілля не було.

- Можна сміливо сказати, що на це весілля чекає вся громада, - каже Євген Шаповал.

Вільхуватську громаду обслуговують сімейні лікарі з центру надання первинної медико-санітарної допомоги у Великому Бурлуці. Декілька місяців тому був розроблений графік медичного прийому жителів громади. Спеціалісти приїжджають сюди раз у два тижні, а то й частіше. Громада виділила на це кошти та оплачує бензин.

- Також ми співпрацюємо з благодійними організаціями, які проводять виїзні прийоми лікарів. Це українсько-британський проєкт медичної допомоги UK-Med. Ще ми познайомилися з фондом «Зоряне небо», вони вже двічі були у нас протягом липня і теж проводили виїзні прийоми місцевого населення. Тобто гостру потребу у лікарях у громаді закриваємо, - пояснює начальник Вільхуватської сільської військової адміністрації.

Нагадаємо, що у селищі Приколотне Вільхуватської громади відновив свою роботу супермаркет «Посад».

У 6 населених пунктах Вільхуватської громади не залишилося людей.

Також нагадаємо, що окупанти обстріляли з «Градів» село Довжанка Вільхуватської громади.

Більше новин села Вільхуватка та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко