Вирок колаборанту: 15 років отримав колишній правоохоронець за співпрацю з окупантами

23.07.2023 12:02 Новини
Фото: ДБР Фото: ДБР

Червонозаводський районний суд Харкова засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна колишнього правоохоронця, який під час  тимчасової окупації Куп’янського району співрацював із загарбниками. 

Про це повідомляє медіа "Слобідський край" з посиланням на повідомлення Державного бюро розслідувань.

Після російського вторгнення цей правоохоронець перейшов на бік ворога та почав їм активно допомагати у складі незаконно створених окупантами правоохоронних підрозділів. За вказівкою росіян чоловік охороняв незаконно затриманих українських громадян, зокрема учасників АТО/ООС. Зафіксовані випадки, коли він бив та знущався із затриманих.

Спочатку зрадник отримав посаду тимчасового начальника групи конвойної служби, а потім став командиром одного з відділень охорони окупаційної міліції в Куп’янську.

Після втечі агресорів чоловік залишився у місті та вирішив переховуватися від українського правосуддя.

Але в січні 2023 року працівники ДБР установили його місцеперебування та затримали. Зрадник повністю визнав свою провину, розкаявся та співпрацював зі слідством. Зокрема, він надав важливу інформацію про керівництво окупаційних підрозділів, інших зрадників та колаборантів.

Суд визнав його винним у державній зраді  та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна. Також суд позбавив його спеціального звання.

Раніше ми писали, що в Куп’янському районі викрили чергових колаборанток.

Нагадаємо, нещодавно житель міста Куп’янськ Харківської області, який на початку вторгнення підтримав окупантів, отримав 13 років тюрми.

Також правоохоронці встановили жінку, яка співпрацювала з окупантами в Куп’янську і добровільно обійняла посаду «и. о. специалиста лицензионно-разрешительного отдела Временной гражданской администрации Купянского района» при окупаційній адміністрації держави-агресора.

Автор: Інна Можейко