Ворог може активізувати дії на Харківщині

16.04.2022 08:15 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 16 квітня.

Сьогодні розпочалася 52 доба повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

За інформацією Генштабу, найбільш активні дії противника фіксуються на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Так, на Слобожанському напрямку окупанти продовжують ведення бойових дій силами окремих підрозділів зі складу 6-ї та 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії західного військового округу, 35-ї та 36-ї загальновійськових армій і 68-го армійського корпусу східного військового округу, повітряно-десантних військ, берегових військ балтійського та північного флотів. Свої основні зусилля окупанти зосереджують на перегрупуванні та посиленні угруповання військ, продовжують частково блокувати і обстрілювати з артилерії Харків.

До того ж повідомляється, що в районі міста Ізюм російські військові зібрали до 22-х батальйонних тактичних груп. Як і раніше, основні зусилля вони зосереджують на утриманні вже займаних позицій. З метою посилення угруповання на даному напрямку відзначається розгортання додаткових підрозділів зі складу 35-ї загальновійськової армії.

Генштаб ЗСУ підкреслює, що можлива активізація дій противника на напрямку населених пунктів Ізюм та Барвінкове з метою виходу в тил підрозділів Об’єднаних сил у районі міста Слов’янськ.

Автор: Юлія Гнатченко