Ворог обстрілює мирне населення з артилерії та реактивних систем залпового вогню – ХОВА

08.07.2022 09:53 Новини
8 липня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Вперше за декілька тижнів росіяни не обстрілювали Харків протягом ночі. Однак, за словами Олега Синєгубова, не варто втрачати пильність, оскільки буквально учора ввечері рашисти завдали масованого удару по Немишлянському району міста. Унаслідок подій пошкоджені житлові будинки, гаражі, контейнери, прибудинкові споруди. Повідомляється, що троє харків’ян загинули та ще п’ятеро отримали поранення.  

Щодо області, то там ворог продовжив обстрілювати мирних жителів та цивільну інфраструктуру Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів. Через це зруйновані приватні будинки та господарчі споруди, виникли пожежі на відкритих територіях. До того ж минулої доби в Чугуївському районі отримали поранення 2 людини. Ще двоє мешканців дістали поранень у Циркунах, де унаслідок учорашніх обстрілів загинула 71-річна жінка.
Загальна кількість поранених за добу – 9, загиблих – 4.

Голова ХОВА не оминув і питання стану бойових дій на Харківському напрямку.

«На Харківському напрямку ворог веде обстріл позицій наших захисників та мирного населення з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Окупанти намагалися вести наступ у напрямку Дементіївки, але наші захисники зупинили цю спробу та змусили ворога відступити. В районі Ізюма загарбники вели обстріли населених пунктів Волобуївка, Гусарівка, Чепіль, Червоне та Дібрівне. Підрозділи ЗСУ надійно тримають захист та готові до будь-яких подальших дій ворога», – розповів у своєму телеграм-каналі Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко