З російського полону повернулися ще 116 захисників: деталі обміну

04.02.2023 14:08 Новини
Фото: Андрій Єрмак Фото: Андрій Єрмак
Сьогодні стало відомо про завершення ще одного великого обміну полоненими. Додому повернулися 116 людей.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Серед 116 людей, яких удалося повернути додому в рамках обміну полоненими, були оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші.

Зокрема, 87 воїнів ЗСУ, 2 з яких – із ССО (Сили спеціальних операцій Збройних Сил України), 8 бійців ТрО, 7 – з Нацгвардії, 6 – з Нацполіції, 5 – з ДПСУ (Державної прикордонної служби України), 2 – з ВМС (Військово-морські сили Збройних Сил України), а також один представник ДСНС. Двоє з них офіцери, інші ж 114 – рядові та сержанти.

116 захисників України повернулися додому з полону, 4 лютого

Як зазначив Андрій Єрмак, удалося повернути і тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців – Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу. А також тіло загиблого воїна-добровольця – українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного вторгнення рф повернувся захищати Україну, – Кулика Євгенія Олеговича.

Нагадаємо, у вересні Україна провела обмін полоненими з російською стороною, в ході якого було врятовано 215 українських воїнів, 108 з них – захисники «Азовсталі». 

Нагадаємо також, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Очільник ХОВА Олег Синєгубов розповів, що до лав штурмових бригад запрошують жителів регіону, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій.

Автор: Юлія Гнатченко