За рік на Харківщині капітально відремонтували вісім мостів

15.11.2023 14:50 Новини

Унаслідок повномасштабної війни у Харківській області 1650 кілометрів автодоріг були зруйновані повністю, 2440 – частково.

Про це розповів директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, повідомляє «Слобідський край» .

Загальна протяжність автомобільних доріг місцевого значення у Харківській області – 7334 кілометри, на них розташовано 557 мостів. Унаслідок повномасштабної війни 1650 кілометрів автодоріг регіону були зруйновані повністю, 2440 – частково. 

Найбільших руйнувань зазнали місцеві дороги в Ізюмському районі – 988 кілометрів, Куп'янському – 914 кілометрів, Чугуївському – 736 кілометрів та Харківському – 356 кілометрів.

Ігор Турченко зазначив, що на відновлення місцевої мережі доріг Харківської області цьогоріч передбачена субвенція з держбюджету, з урахуванням залишків попередніх років, у розмірі 887 мільйонів гривень.

«У 2023 році першочергово проведено роботу щодо забезпечення транспортного сполучення з деокупованими громадами області. Було відновлено 75,4 кілометра доріг, з них 22 кілометри у Чкаловській і Печенізькій громадах: Гракове – Леб'яже – Базаліївка; 14,5 кілометра у Печенізькій та Старосалтівській громадах: Мартове – Хотімля – Старий Салтів; 8,1 кілометра у Височанській громаді: селище Бабаї, село Тимченки; 3,3 кілометра у Безлюдівській громаді: селище Хорошеве», – говорить Турченко.

За рахунок експлуатаційного утримання провели ремонт майже 88 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття, нанесли понад 200 кілометрів дорожньої та поновили майже 300 квадратних метрів пішохідної розмітки, додав директор «Дороги Харківщини».

У результаті повномасштабної війни в регіоні постраждали 27 мостів, з них 25 – зруйновані повністю, 2 – зазнали часткових ушкоджень. Наразі цілком відновити вдалося 8 споруд, на 14 – облаштовано тимчасові проїзди. Ще 5 мостів розташовані на територіях, наближених до лінії ведення бойових дій.

«У поточному році підприємство «Дороги Харківщини» виконує капітальний ремонт на 5 мостах, які розташовані на деокупованих територіях: поблизу населених пунктів Борщова, Базаліївка, Липці, Черкаські Тишки та міста Балаклія. На виконання цих робіт передбачена субвенція з державного бюджету, з урахуванням залишків попередніх років, у розмірі 167,9 мільйона гривень», – каже Турченко.

Раніше ми писали, що у Харківській області на дорогах відновили розмітку та впорядкували зупинки.

Нагадаємо, у вересні шляховики завершили ремонт траси «/М-03/ – станцiя Гракове – Базалiївка – гребля», яка пролягає через Печенізьку та Чкаловську громади. 

Нагадаємо також, що у Харківській області шляховики почали капітальну відбудову ще одного мосту, зруйнованого в лютому 2022 року внаслідок російської агресії. Це 18-й міст, який планують капітально відбудувати на Харківщині.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Ксенія Карпенко