Заощадження електроенергії: хто може залишитися без світла на Харківщині

20.10.2022 11:21 Новини
У Харківській області в четвер та п’ятницю, 20–21 жовтня, відключати світло побутовим споживачам не будуть.

Обсяги споживання електроенергії обмежать тільки юридичним споживачам, повідомили в пресслужбі АТ «Харківобленерго».

Водночас енергетики просять мешканців області самим обмежити споживання електрики і не вмикати енерговитратні побутові прилади.

«Звертаємося до мешканців Харкова та області з великим проханням: обмежте, будь ласка, споживання електроенергії з 7.00 до 22.00. Особливо це стосується електроприладів великої потужності: пральні машини, праски, електрообігрівачі, електрочайники, посудомийні машини тощо», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу речниця Північної ЕС НЕК «Укренерго» пояснила, що оператори розподільних мереж (обленерго) будуть повідомляти споживачів про можливі відключення через свої сайти.

«Вони можуть це робити в стрічках новин або у спеціально відведеному для цих повідомлень розділі. Також деякі з них роблять це в «особистих кабінетах» споживача або через чат-боти різних месенджерів», – розповіла вона.

Посилання на сайти всіх Операторів розподільних мереж (обленерго) можна подивитися на окремій сторінці сайта Міністерства енергетики.

Нагадаємо, що обмеження споживання електроенергії – це вимушений захід, який дасть енергетикам час відновити енергетичну інфраструктуру, зруйновану окупантами.