Як просувається ремонт об’їзної дороги навколо Харкова. Фото

30.08.2021 16:42 Область Online
Станом на 30 серпня на об’їзній дорозі навколо Харкова вже влаштували понад 44 кілометри фінішного шару покриття.

За даними Служби автомобільних доріг у Харківській області, загалом бригади вже відфрезерували 55 кілометрів старого шару покриття та заасфальтовували у вирівнюючому шарі.

Читайте також: Ремонт дороги Пересічне – Березівське: що зробили за місяць

Окрім цього, 44,4 кілометра дорожники облаштували верхнім шаром з щебенево-мастикового асфальтобетону. 

Крім цього, для ув’язки дорожнього одягу між шарами асфальтобетону дорожники влаштовують композитну арматуру. Загалом уже влаштовано 31 тисячу кв. м.

Станом на 30 серпня бригади працюють на ділянці дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський, яка входить до складу об’їзної.

Підрядники влаштовують  верхній шар з щебенево-мастикового асфальтобетону на ділянці між Дергачівською та Бєлгородською розв’язкою. Ці роботи дорожники виконують у вечірньо-нічний час. 

Крім цього, бригади встановлюють бортовий камінь біля авторинку "Лоск", облаштовують з'їзди.

Також на ділянці дороги (біля під′їзду до аеропорту «Харків») вже завершили влаштування верхнього шару, а також влаштовано перехідно-швидкісну смугу на ділянці розташування виїзду з міського сміттєзвалища. 

Наразі проводяться роботи з влаштування водовідних лотків, укріплювання узбіч.

Нагадаємо, об’їзна дорога навколо Харкова складається з відрізків п'яти державних доріг загальною протяжністю 82 кілометри.

Зокрема, на ділянці дороги від селища Пісочин до Роганського житлового масиву повністю відновили 30,7 кілометра. На ділянці М-03-03, яка знаходиться на під′їзді до аеропорту «Харків» від Роганського житлового масиву до селища Безлюдівка, верхній шар влаштували на 13,7 кілометра.

Автор: Олена Загребельна