Який вигляд має дорога від Богодухова до Нової Водолаги після ремонту. Фото

30.11.2021 12:00 Область Online
Завершився ремонт майже двокілометрової ділянки дороги Богодухів – Валки – Нова Водолага.

Загальна протяжність дороги, що поєднує три громади Богодухівського і Харківського районів, становить 19,3 кілометра. Цього року завершили ремонт на ділянці протяжністю 1,7 км від ділянки ремонту минулого року до Богодухова.

Зокрема, на дорозі Богодухів – Валки – Нова Водолага відновили основу покриття з додаванням цементу, уклали два шари асфальтобетонної суміші, замінили дорожні знаки і бар’єрне огородження, нанесли нову дорожню розмітку та укріпили узбіччя.

Читайте також: На Харківщині відремонтували 4 кілометри дороги Старий Салтів – Приколотне. Відео, Фото

За словами директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, цією дорогою щоденно користуються понад 10 тисяч людей.

– Наразі капітальний ремонт провели на майже 9 км цієї дороги. За цим маршрутом розташовується опорна школа, тобто дорога дійсно навантажена, і мешканці міста та області щоденно нею користуються, – зазначив Ігор Турченко.

Він наголосив, що ця дорога має важливе соціально-економічне значення, бо вона з’єднує Богодухівський і Харківський райони та значну кількість населених пунктів із районним центром. Ремонт відбувався у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Також завдяки ремонту було з’єднано між собою дві дороги державного значення: Т-21-06 Краснокутськ – Старий Мерчик та Р-46 Харків – Охтирка.

Автор: Тамара Кіч