Який вигляд мають «Пункти Незламності» на Харківщині. Фото

24.11.2022 17:06 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Відучора, 23 листопада, у Харківській області почали працювати «Пункти Незламності».

З 23 листопада у рамках всеукраїнського проекту «Пункти Незламності» на Харківщині почали працювати 10 мобільних «Пунктів Незламності». Окрім того на території області працюють 59 стаціонарних «Пунктів Незламності» на базі пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС у Харківській області. Про це повідомляють у ГУ ДСНС Харківської області.

Пункт незламності, Харківська область, Україна

– Наразі у «Пунктах Незламності» можна не лише погрітися та знайти прихисток у випадку негоди чи відключення світла і тепла у житловому секторі, у наметах є інтернет та можливість зарядити гаджети. Також тут можна поїсти та отримати першу медичну допомогу, ознайомитись із картами найближчих укриттів та пунктів обігріву, АЗС та банківських відділень. Крім того, передбачено надання широкої інформаційної допомоги населенню з питань пожежної, мінної та техногенної безпеки. Комплектування та функціонування «Пунктів Незламності» здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, – йдеться у повідомленні.

Пункти незламності, Харківська область, Україна

Пункт незламності, Харківська область

І мобільні й стаціонарні пункти працюють цілодобово. Знайти їх можна тут.

Пункти Незламності, Харківська область, Україна

Пункт незламності, Харківщина, Україна

Як розповів «Слобідському краю» начальник Малинівської селищної військової адміністрації Микола Семер'янов, в громаді працюють два таких «Пункти Незламності», обидва в Малинівці.

– Там є трансформатор і чайник, все. Планується, що завтра налаштують Starlink.  Не знаємо, чи будемо ми ще чимось його наповнювати, бюджету у нас немає. Людей поки що в цих пунктах не було, оскільки необхідності в цьому немає, світло у нас є, – розповів очільник громади.

Автор: Савелій Мякушко