Атакували Харківщину авіабомбами, мінометами та артилерією: наслідки обстрілів рф за добу (фото)

07.12.2023 09:07 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Російські загарбники атакували низку мирних населених пунктів Харківської області. В результаті обстрілів двоє цивільних жінок отримали поранення.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області та ХОВА. 

  • О 09:30 під обстрілом опинилося у с. Подоли Куп’янського району. Дві жінки – 49 та 58 років – отримали осколкові поранення нижніх кінцівок. Одна з них від госпіталізації відмовилась. Окрім того, у селі пошкоджено приватний будинок.
  • О 12:00 унаслідок обстрілу м. Куп’янськ було пошкоджено фасад адміністративної будівлі.
  • Близько 12:44 окупанти атакували смт. Козача Лопань Дергачівської громади КАБами (керованими авіаційними бомбами). Снаряди поцілили по приватному сектору, спричинивши пожежі у двох житлових будинках. Площа пожеж становила 240 кв.м. За даними ХОВА, пошкоджень зазнали 3-х поверхова будівля підприємства, а також скління вікон вокзалу.
    Під час ліквідації пожежі росіяни не припиняли завдавати ударів, проте вогонь все ж таки вдалося ліквідувати о 16:30. Без постраждалих.
    Обстріл Козачої Лопані, 6 грудня

6 грудня росіяни вкотре обстріляли прикордонне селище Козача Лопань Дергачівської громади / Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області

  • Щонайменше 4 рази було завдано ударів по Курилівці Куп’янського району. Є пошкодження приватних будинків, однак постраждалих не було.
  • Двічі за добу рятувальники ліквідовували наслідків попередніх обстрілів. Зокрема, за допомогою важкої інженерної техніки вони розбирали завали зруйнованих будівель та проводили пошукові роботи у Липцях та Боровій.
  • Піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили більше 5,4 га території та знешкодили 63 вибухонебезпечних предмети.
  • Загалом під артилерійськими та мінометними обстрілами опинилися щонайменше 21 населений пункт Чугуївського, Харківського, Ізюмського та Куп’янського районів. Одночасно авіаційних ударів зазнали Іванівка, Синьківка та Піщане Куп’янського району.
  • На околицях Синьківки Сили оборони відбили 6 ворожих атак.

Нагадаємо, 6 грудня Україна святкувала День Збройних сил. Як громади прикордонної області, де і зараз тривають бойові дії, підтримують військових, щоб прискорити Перемогу, читайте у нашому матеріалі.

Нагадаємо також, на Харківщині запрацював чат-бот для Телеграму «Написати Олегу Синєгубову», через який можна надіслати звернення або повідомити про корупцію та інші проблемні питання.

Автор: Анна Хливнюк