Безкоштовні дрова на Харківщині: куди звертатися

29.09.2022 10:23 Область Online
Фото: slovoidilo.ua Фото: slovoidilo.ua
Наразі органи місцевого самоврядування у Харківській області збирають інформацію в громадах щодо потреби в дровах.

Протягом осінньо-зимового періоду влада забезпечить безоплатними дровами жителів територій, прилеглих до зон проведення бойових дій. Серед восьми таких областей опинилася і Харківщина.

Як повідомили «Слобідському краю» у Харківській ОВА, наразі ХОВА збирає від районних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування дані щодо кількості відповідних домогосподарств для доведення інформації до Мінреінтеграції, з подальшим винесенням на засідання Кабміну та прийняття рішення щодо виділення коштів.

Наразі органи місцевого самоврядування збирають інформацію в громадах щодо потреби у дровах, першочергово – в деокупованих населених пунктах. Людям, аби отримати дрова, треба звертатися з відповідною заявою у свої громади.

Процес збору заявок, який розпочався два тижні тому, наразі триває в деокупованому Ізюмі.

– Люди пишуть нам заяву, що їм потрібні дрова, залишають свою адресу. Поки ми ці заяви збираємо, а потім будемо формувати загальну і передаватимемо в ХОВА дані, яка кількість дров нам узагалі потрібна. Заявки мешканці можуть залишати нам до 30 жовтня. Думаю, якщо у нас вирішиться питання з газом, більшість людей, які пишуть заяви, не матимуть особливої потреби в дровах, бо всі бояться, що не буде газу і про всяк випадок хочуть запастися дровами, – розповів «Слобідському краю» Ізюмський міський голова Валерій Марченко. 

Автор: Савелій Мякушко