Більше трьохсот людей захворіли на гепатит у Харківській області

14.11.2019 15:00 Область Online
Фото: Зеркало недели Фото: Зеркало недели
Ситуація із захворюваності на вірусний гепатит А в області залишається напруженою.

Про це повідомили в регіональному управлінні Держпродспоживслужби. За даними фахівців, за десять місяців 2019 року в області зареєстровано 328 випадків захворювання.

Більшість хворих медики фіксували у Харкові (233 випадки). Також гепатит виявляли у жителів Харківського (22 випадки), Дергачівського (21 випадок), Краснокутського (11 випадків), Валківського (7 випадків), Балаклійського (3 випадки) районів та в місті Люботині (14 випадків).

"З жовтня 2019 року погіршення санітарно-епідемічної ситуації з вірусного гепатиту А відмічається в організованих колективах", — повідомили в лабцентрі.

Так, хворобу фіксували серед учнів загальноосвітньої школи № 136, Харківської спеціальної школи № 8, у Слобожанському регіональному центрі професійної освіти (м. Харків), Костянтинівському ліцеї (Краснокутського району), Краснокутському професійному аграрному ліцеї, Дергачівському ветеринарному ліцеї, Казачолопанському ліцеї (Дергачівський район).

Читайте також: Грип на Харківщині: де найбільше захворілих

"Для встановлення можливої реалізації водного шляху передачі, причин та умов виникнення погіршення санітарно-епідемічної ситуації із захворюваності на вірусний гепатит А в Краснокутському та Дергачівському районах Головним управлінням Держпродспоживслужби організовано позапланові перевірки селищних рад щодо стану водозабезпечення населених пунктів, де зареєстровані випадки захворювань, та лабораторні дослідження питної води з різних джерел водопостачання. В ході перевірок виявлені порушення вимог до води питної, призначеної для споживання. З метою усунення порушень санітарного законодавства та за результатами лабораторних досліджень питної води видано приписи про усунення порушень санітарного законодавства", — повідомили в Держпродспоживслужбі.

Протиепідемічні заходи тривають.

Автор: Олена Загребельна