Була «директоркою» школи та вилучала українські підручники: на Харківщині судитимуть освітянку

03.11.2022 17:37 Область Online
У Харківській області продовжують виявляти колаборантів, які під час окупації добровільно співпрацювали з ворогом.

Так, нещодавно викрили 48-річну освітянку з Ізюмського району, повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Жінка прийняла пропозицію окупантів і стала «директоркою» школи в селі Яковенкове. 1 серпня «директорка» навіть уклала трудовий договір з «керівником відділу освіти Балаклійського територіального управління Ізюмського району». 

«З першого дня своїх обов’язків «директорка» повідомила вчителям, батькам та учням про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти рф. 18 червня колаборантка з іншими працівниками школи вилучила підручники з української мови та літератури, українську символіку, шкільну документацію, художню літературу з учбового процесу», – йдеться у повідомленні.

Зараз жінці повідомили про підозру за фактом вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, в Україні заочно судитимуть правоохоронця з Чкаловської громади Харківської області, якого обвинувачують у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).