Голову «карного розшуку» окупаційної поліції Куп’янська очікує довічне ув’язнення

03.11.2022 13:28 Область Online
Фото: ДБР Фото: ДБР
У Харківській області колишній поліцейський під час окупації Чкаловської громади перейшов на бік ворога і як міг допомагав російським воякам.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, він почав співпрацювати з ворогом на початку березня, одразу після окупації селища. Зрадник агітував інших правоохоронців переходити на бік ворога, показував окупантам місця, де потрібно встановлювати вогневі позиції, аби завадити наступу ЗСУ.

За даними Харківської обласної прокуратури, окупанти видали йому вогнепальну зброю та автівку, розмальовану літерами «Z». Також він очолював автомобільну колону російських військових, в якій вони їздили за адресами мисливців та учасників АТО.

«У мисливців вони відбирали зброю, а учасників АТО змушували їхати на «перевірку». У ветерана АТО експоліціянт спільно з представниками країни-агресора забрав мікроавтобус на потреби російської армії», – йдеться у повідомленні.

Зрадник навіть чергував з російськими військовими та бойовиками «днр» та «лнр», а у вільні дні привозив на блокпости та передавав окупантам продукти харчування, воду та цигарки.

«Представники країни-агресора оцінили «старанність» обвинуваченого та призначили його в липні «начальником відділу карного розшуку» у псевдооправоохороному органі окупантів в смт Шевченкове Куп’янського району. «Очільник» контролював діяльність відділу, затримував місцевих мешканців та особисто допитував їх. І так само продовжив чергувати на блокпостах», – ідеться у повідомленні. 

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Чоловіка судитимуть заочно. 

Нагадаємо, нещодавно прокуратура повідомила про підозру директорці ліцею в Куп’янському районі за фактом здійснення діяльності, спрямованої на впровадження стандартів освіти держави-агресора.