Центри масової вакцинації відкрили у семи громадах Харківщини. Перелік

21.07.2021 15:41 Область Online
Від 21 липня почали свою роботу центри масової вакцинації в районах Харківської області. Загалом на сьогодні в області працюють 12 таких центрів.

Із 21 липня центри масової вакцинації відкрилися в семи громадах Харківщини. Отримати щеплення проти Covid-19 можна, крім Харкова, ще й у Первомайському, Близнюках, Краснокутську, Пісочині, Вовчанську, Змієві і Краснограді. Про це 21 липня повідомив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

За його словами, центри працюють кожен день, навіть у вихідні.

– Зараз проходять навчання бригад для збільшення кількості медичного персоналу, що допоможе у боротьбі з COVID-19. До роботи долучено молодих волонтерів, які працюють разом з бригадами: заповнюють анкети, працюють з комп’ютерами тощо, – зазначив Михайло Черняк.

Зокрема, 21 липня центр масової вакцинації відкрили у Вовчанську. Він розташовується у будівлі міського Будинку культури за адресою: майдан Колокольцова, 1.

Приміщення має значну пропускну здатність, достатню кількість виходів та санітарні умови для одночасного безпечного перебування великої кількості людей з дотриманням соціальної дистанції.

Працюватиме центр у робочі дні з 11:00 до 16:00, а у вихідні та святкові – з 9:00 до 12:00.

Читайте також: У Харківській області виявили 40 нових випадків COVID-19

А в Краснограді щеплюють усіх охочих у приміщенні Центральної районної лікарні. Центр має зручне розташування, окремий вхід та працює щоденно з 8:00 до 15:00.

За інформацією ХОДА, в центрах масової вакцинації щеплюватимуть вакцинами CoronaVac та Pfizer. Наразі ж Харківська область забезпечена в достатній кількості усіма зареєстрованими в Україні вакцинами.

Автор: Тамара Кіч