Через успіхи ЗСУ росіяни посилюють обстріли населених пунктів Харківщини

09.09.2022 11:40 Область Online
Останніми днями російські війська збільшили кількість обстрілів по Харкову та населених пунктах Харківщини. Це перш за все пов’язано зі звільненням Збройними Силами України населених пунктів в області.

Про це розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За цей тиждень збільшилася інтенсивність ракетних ударів по Харкову та населених пунктах Харківської області. У результаті чого також є жертви серед місцевого населення. Перш за все збільшення обстрілів пов’язано з успіхами Збройних Сил України, які зараз звільняють багато населених пунктів в області.

— Наші воїни дуже мотивовані та не залишать ворогу жодного шансу. Ворог деморалізований та тікає з нашої землі. Ми маємо серйозні успіхи на Балаклійському напрямку та на інших напрямках, але зараз говорити про це ще рано, — каже Олег Синєгубов.

На звільнених територіях наразі проходить зачистка від залишків російських військових. Однак уже починають повертатися поліція та інші служби, а також відновлюється робота органів державної влади і надається допомога населенню.

— Наші люди мають отримувати найсучасніші українські послуги та відновлювати своє життя навіть у таких умовах, — зазначає начальник ХОВА.

Найближчим часом розпочнеться відновлення інфраструктури деокупованих населених пунктів та підготовка до зими.

Автор: Олександр Манченко