Четверо дітей отруїлися грибами на Красноградщині

14.06.2021 13:27 Область Online
Четверо дітей віком від 8 до 14 років отруїлися грибами в селі Слобожанське Кегичівської громади на Харківщині. Про це стало відомо сьогодні, 14 червня.

Як розповів "Слобідському краю" Кегичівський селищний голова Антон Доценко, подія сталася в суботу 12 червня. Троє дітей з однієї родини віком 8, 11 і 13 років та сусідська дівчинка 14 років вживали гриби, які назбирала й приготувала бабуся дітлахів. Коли дітям стало зле, їхній батько викликав медиків, і маленьких пацієнтів у стані середньої тяжкості доправили в Харківську обласну дитячу клінічну лікарню. Станом на 14 червня діти повернулися додому, їхній стан задовільний.

Читайте також: У лісі під Харковом знайшли семикілограмовий гриб

На місце події також приїхала поліція. Як повідомили в ГУ НП у Харківській області, за фактом події слідчі Красноградського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або, за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) ККУ.

За інформацією селищного голови, родини потерпілих сім років тому були взяті на облік як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах. В одній з родин виховується шестеро дітей.

– Завтра в ці родини поїдуть фахівці відділу у справах дітей, щоб провести відповідні бесіди з батьками дітей, – повідомив Антон Доценко.

Автор: Тамара Кіч