Через кір запроваджено карантинний режим у Нововодолазькому районі. ОНОВЛЕНО

28.02.2019 12:21 Область Online
Фото: zz.te.ua Фото: zz.te.ua
Обмежувальні протиепідемічні заходи триватимуть 21 день.

У Нововодолазькому районі впроваджено карантинний режим проти кору. Відповідне розпорядження підписав голова Нововодолазької райдержадміністрації Роман Мерзлікін. Про це повідомляє прес-служба РДА.

Протягом 21 дня (починаючи з 26 лютого) в Нововодолазькому районі заборонено проводити культурно-масові заходи. Також на період проведення обмежувальних протиепідемічних заходів нещепленим дітям забороняється відвідувати дошкільні загальноосвітні, технічні заклади та заклади позашкільної освіти. Також діє заборона на прийом до цих закладів нещеплених осіб і осіб без довідки про щеплення або про перенесене захворювання на кір.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, з початку року (станом на 21 лютого) на кір у регіоні захворіло 779 людей, з них 138 осіб — минулого тижня. В Нововодолазькому районі з початку року зафіксовано 14 випадків кору, з них 4 — минулого тижня. Найбільше хворих на кір у Харкові — 439 жителів міста з початку року, серед районів за цим показником лідирує Валківщина — 82 випадки.

ОНОВЛЕНО о 12:21. Сьогодні, 28 лютого, голова Нововодолазької РДА Роман Мерзлікін розповів, чим викликані карантинні заходи в районі.

— Карантинний режим в районі введено через те, що зафіксовано новий випадок захворювання на кір — дівчинка (учениця 2 класу). 22 лютого вона брала участь у концерті, з нею контактувало близько 30 дітей. Через кілька днів у дитини виявили кір, до цього хворів її батько, — пояснив своє розпорядження Роман Мерзлікін.

Він уточнив, що в районі наразі 26 захворілих, з них двоє — це діти. Також очільник РДА зауважив, що в районі дуже низький відсоток нещеплених дітей. Наразі, на карантинному режимі перебувають діти, що контактували з хворою дівчинкою, протягом 21 вони навчатимуться дистанційно.

Читайте також: Як зміниться програма «Доступні ліки» в 2019 році

Андрій Соха

Теги: