«Ці воїни віддали у війні найцінніше – своє життя»: 23 оборонці Харківщини посмертно відзначені державними нагородами

20.03.2023 12:53 Область Online
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

До орденів Богдана Хмельницького ІІ і ІІІ ступенів та «За мужність» ІІ і ІІІ ступенів були представлені 23 уродженці Харківської області, які загинули в боях з російськими окупантами.  

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

До відзнак були представлені захисники, які загинули під час оборони та деокупації Харківщини, боїв на Донецькому, Луганському та Запорізькому напрямках.

Ордени передали родинам загиблих воїнів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов та начальник Харківського облтерцентру комплектування та соцпідтримки Володимир Арап.

«Ці воїни віддали у війні найцінніше – своє життя. Саме завдяки їм ми можемо жити та продовжувати боротьбу проти окупантів. Ціна свободи та недоторканності нашої держави – полеглі герої. Вічна шана та пам’ять кожному полеглому захиснику», – зазначив Євген Іванов.

Родини загиблих військових отримують нагороди

Посмертно нагороджені 23 жителя Харківської області

 «Важко підібрати слова… Ви виростили справжніх патріотів, героїв, які самовіддано захищали усіх нас. Щирі співчуття рідним і побратимам. Ми подолаємо ворога та помстимося за смерті наших героїв», – звернувся до родин загиблих військових Володимир Арап.

  • Із списком нагороджених можна ознайомитись за посиланням.

Вручення нагород полеглим бійцям, Харківська область

Нагадаємо, нещодавно Президент України Володимир Зеленський до Дня місцевого самоврядування нагородив орденами «За заслуги» трьох керівників військових районних адміністрацій, орденом «За мужність» мера Дергачів і орденом Данила Галицького заступника начальника ХОВА.

Автор: Владислава Ткаченко