На Харківщині знайшли уламки збитого російського гелікоптера Мі-35М

20.03.2023 09:54 Область Online
Фото: Ukraine Weapons Tracker Фото: Ukraine Weapons Tracker

У Харківській області знайшли розбитий російський військовий гелікоптер Мі-35М. Машину було збито ще в лютому, однак фотографії з місця події з'явилися у мережі тільки зараз.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Ukraine Weapons Tracker.

На сьогоднішній день достеменно відомо, що ворожий гелікоптер було знищено силами української артилерії поблизу села Токарівка Куп’янського району. Удари по Мі-35М завдавала артилерія 14-ї окремої механізованої бригади, яка ще 9 лютого оприлюднила відео з гелікоптером. Однак фотографії з місця події з'явилися тільки зараз.

«Українська 14-та механізована бригада знищила російський ударний гелікоптер Мі-24П/Мі-35М на Сході – але є один нюанс. Його було знищено на землі артилерійським вогнем одразу після приземлення біля передових позицій», – ідеться у повідомленні.

Збититий Ми-35М в Харківській області

Збитий гелікоптер у Харківській області

Гелікоптер, Харківська область

  • Довідка: Мі-35М призначений для знищення танків, а також іншої броньованої та неброньованої техніки, живої сили противника на полі бою і в тактичній глибині. Окрім цього, застосовується для виконання інших бойових завдань як самостійно, так і у взаємодії із наземними військами. Доволі поширений у складі збройних сил рф.

Нагадаємо, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися. Станом на 10 лютого в Україні близько 7 тисяч людей оформили заяви на вступ до «Гвардії Наступу». 

Записатися до підрозділів можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області.

Автор: Владислава Ткаченко