Дорогу Мерефа — Лозова — Павлоград продовжать ремонтувати

11.10.2019 10:15 Область Online
Фото: Delo.ua Фото: Delo.ua
На відрізку від Мерефи до Лозової повністю відновлять дорожнє покриття.

Про це повідомила організація-підрядник «Автомагістраль-Південь», яка розпочала другий етап ремонту автомобільної дороги Р-51 Мерефа — Лозова — Павлоград.

«Нещодавно ми звітували про завершення робіт на об'єкті в нижніх шарах дорожнього покриття. Наразі після погодження додаткового фінансування ми продовжили роботи, які передбачають укладання верхнього шару покриття на відрізку від Мерефи до Лозової. До кінця 2019 року на окремих ділянках Р-51 загальною довжиною понад 60 км наші фахівці влаштують верхній шар покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону», — повідомили підрядники.

За інформацією підприємства, додаткове фінансування передбачає і повне відновлення ділянки Р-51 від Лозової до кордону з Дніпропетровською областю.

Цього року було відновлено покриття від Мерефи до Лозової та на невеликій ділянці від Лозової до села Нова Іванівка. Проте інша 11-кілометрова ділянка за Лозовою залишалась в аварійному стані.

Читайте також: Збитки у понад 8 мільйонів гривень: на Харківщині затримали працівників лісгоспу

Тому цю ділянку до кінця 2019-го дорожники теж обіцять відновити. Зокрема, вже розпочались роботи з фрезерування зруйнованої ділянки та стабілізації земляного полотна. Потім буде влаштовано нову посилену основу дороги зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, та вирівнюючий шар покриття з модифікованого крупнозернистого асфальтобетону.

Також виконають комплекс робіт з влаштування та укріплення узбіч. Основні ремонтні роботи на трасі Р-51 будуть завершені.

Автор: Марина Проценко