До 11 тисяч будинків звільнених громад Харківщини повернули газопостачання

24.10.2022 16:17 Область Online
До нещодавно звільнених громад Харківської області фахівці повернули газопостачання. Відтепер близько 11 тисяч будинків мають доступ до газу.

Про це повідомляє пресслужба «Харківгазу».

За тиждень фахівці «Харківгазу» відновили газопостачання до майже 11 тисяч будинків у чотирьох районах Харківщини. Це Ізюмський, Куп’янський, Чугуївський та Харківський райони.

Газ повернувся, зокрема, до 3,5 тисячі будинків у селищі Куп’янськ-Вузловий, 2 тисяч домівок в Ізюмі, а також до 3,5 тисячі абонентів у Борівській громаді. Через окупацію мешканці цих населених пунктів не могли користуватися газом понад пів року.

Також у пресслужбі «Харківгазу» розповіли «Слобідському краю», що через обстріли без газопостачання залишилися майже дев’ять тисяч будинків у 17 населених пунктах Вовчанської громади. Це місто Вовчанськ, селище Вільча, села Шевченкове Перше, Бугаївка, Вовчанські Хутори, Графське, Котівка, Лиман, Лосівка, Металівка, Плетенівка, Симинівка, Синельникове, Сосновий Бір, Тихе, Березники, Юрченкове.

Терміни відновлення газопостачання наразі невідомі.

У пресслужбі Харківської обласної військової адміністрації повідомили «Суспільне Харків», що пошкоджено магістральний газопровід, який розміщується на території рф та до якого підключена газорозподільна система Вовчанська. Цей газопровід був прокладений ще за радянських часів через російське місто шебекіно бєлгородської області. За весь час незалежності альтернативну гілку так і не проклали.

Автор: Олександр Манченко