Громади Харківської області подали на медичний конкурс більше 40 проєктів

13.05.2021 15:09 Область Online
До 21 травня в Харківській області опублікують результати обласного конкурсу «Ефективна медицина в громаді».

Як повідомив голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, за два роки поспіль за підтримки Європейского Союзу в області впроваджується проєкт «Ефективна первинна медицина в громаді», направлений на покращення  якості первинної медіко-санітарної допомоги. 

Читайте також: У Глибокому почали ремонтувати дорогу через дамбу – ФОТО

У рамках проєкту реалізовано 25 мінігрантів в амбулаторіях області.  Медзаклади отримали сучасне медичне обладнання та апаратуру майже на 7 мільйонів гривень. 

Як повідомила заступниця начальниці Управління  з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Олена Мороз, цього року на конкурс було подано 42 мініпроєкти. 

Зокрема міські громади зареєстрували 10 проєктів, селищні – 21, сільські – 10. Ще один проєкт було подано від медичного закладу.

Проєкти громад стосуються придбання кардіологічного, отоларингологічного, хірургічного, терапевтичного обладнання, зокрема кисневі концентратори, діагностичні комп’ютери.

Загальний бюджет зареєстрованих проєктів становить 19,7 мільйона гривень, з яких співфінансування з обласного бюджету складає 13,1 мільйона гривень; місцевих бюджетів – 6,2 мільйона гривень; кошти партнерів 400 тисяч гривень.

У ході засідання комісії, яке відбулося 12 травня, один проєкт було відхилено через невідповідність вимогам конкурсу. Тому комісія розгляне 41 проєкт. Оцінювання має відбутися до 17 травня. До 21 травня будуть відомі переможці.

Автор: Марина Проценко