Лісівники почали підгодівлю звірів: що в раціоні лісових мешканців Харківщини

08.12.2023 16:50 Область Online
Фото: Слобожанський лісовий офіс Фото: Слобожанський лісовий офіс

З настанням холодів у мисливських угіддях Слобожанського лісового офісу єгерська служба харківських лісогосподарських філій розпочинає підгодовувати звірів у лісах. Для цього заготовили необхідну кількість кормів.

 


 Про це кореспондентці медіа «Слобідський край» розповіла фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко. Для лісових мешканців зима це час випробувань на виживання внаслідок нестачі кормів: на кущах і деревах листя облетіло, а рослини, що зазвичай складають раціон для звірів, ховаються під сніговим покривом. Лісівники допомагають звірям пережити сувору пору та проводять зимову підгодівлю. 

До годівельного сезону готуються завчасно. Для цього протягом року запасалися відповідною кормовою базою. Зокрема, у Харківській філії "Гутянське лісове господарство" заготовили 900 кілограмів сіна, 1600 віників гілкових,  7 тонн зерна та 170 кілограмів солі. 

Корм викладають у місцях концентрації звірів, або там, де зустрічаються масові переходи копитних тварин. 

Працівники єгерської служби підготували  годівниці, підгодівельні майданчики та за потреби поповнюють їх. Крім того, у спеціально облаштованих для цього солонцях поновили шматки солі-лизуна, яка компенсує копитним зимову нестачу мінеральних речовин. 

До підгодівлі лісових звірів лісівники підходять виважено та зі всією відповідальністю. Адже підживлення не повинно замінювати природну кормову базу та перешкоджати природним інстинктам диких тварин.

Ми писали, Снаряди, міни, касетники – багато чого зараз є в лісах області, але, попри це, лісівники Харківської області саджають нові дерева, забезпечують населення дровами та допомагають ЗСУ.

Читайте також, Де на Харківщині можна буде придбати ялинку до свят та якою буде ціна.

Автор: Надія Янінович