На Харківщині машина для розмінування врятувала життя саперам ДСНС (фото)

18.10.2023 07:37 Область Online
Фото: механізована машина розмінування, Харківська область / ДСНС Фото: механізована машина розмінування, Харківська область / ДСНС

17 жовтня на одній з польових доріг у Харківській області сталася детонація двох російських мін, однак сучасна техніка з розмінувань допомогла уникнути жертв.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ДСНС.

17 жовтня на Харківщині під час очищення польової дороги механізованою машиною розмінування відбувся підрив під робочим валом. За попередніми даними, здетонували 2 протитанкові міни.

  • «Машини механізованого розмінування – техніка, яку, перш за все, потребують сапери ДСНС. Адже вона рятує життя не лише мирного населення, але й піротехніків», – зазначили у пресслужбі ДСНС.

Оскільки на той момент сапери працювали з використанням сучасної техніки, постраждалих серед особового складу не було. Сама ж машина отримала незначні пошкодження, проте їх можна усунути, і техніка знову буде працювати.

 Техніка для розмінування працює у Харківській області

«Ці машини дозволяють саперам ДСНС працювати швидше, а головне – безпечніше. Нині ДСНС має 15 таких машин, які постійно працюють на деокупованих ділянках. Загалом з їх допомогою вже обстежено майже 300 га», – йдеться у повідомленні.

Нещодавно ми писали, машина для підготовки ґрунту для гуманітарного розмінування, яку створили харківські інженери, отримала сертифікат відповідності. Тепер можна розпочинати масове виробництво

Також у Харківській області планується розробити мапу замінованих сільськогосподарських угідь, де зафіксують місця влучань, чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анна Хливнюк