Масована атака дронами «Shahed» та пошкоджена будівля медзакладу: поліція показала наслідки обстрілу Харківщини

09.06.2023 10:04 Область Online
Фото: Поліція Харківської області Фото: Поліція Харківської області

У ніч проти 9 червня російські окупанти здійснили масовану атаку Богодухівського району Харківської області дронами-камікадзе. До того ж, протягом доби обстрілами було пошкоджено медзаклад у місті Вовчанськ. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Поліцію Харківської області.

Як зазначили правоохоронці, цієї ночі під ударом опинився Богодухівський район Харківщини, який ворог масовано обстріляв дронами-камікадзе типу «Shahed». В результаті події поранення отримав 33-річний чоловік.

Окрім того, за добу під обстрілами неодноразово опинялося місто Вовчанськ. Там окупанти пошкодили житлові будинки, господарчі споруди та будівлю медзакладу. Наразі відомо про двох поранених: 63-річного чоловіка та 69-річну жінку. Обох постраждалих медики госпіталізували до лікарні.

Обстріл, Харківська область

Пошкоджений будинок, Харківська область

Пошкоджена будівля, Харківська область

Наслідки обстрілу, Харківська область

Харківська область

Місце прильоту, Харківська область

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи та вибухотехніки. За обома справами відкриті кримінальні провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нещодавно ми писали, у Харківській області пришвидшили темпи реєстрації пошкодженого майна за програмою єВідновлення. Програма розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів та підлягає відновленню. Йдеться про ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках.

Нагадаємо, жителям регіону необхідно зареєструвати пошкоджене житло в «Дії» для отримання компенсації за програмою «єВідновлення». Власникам пошкодженого житла, які не можуть подати повідомлення через «Дію», треба звернутись до ЦНАПу.

Автор: Владислава Ткаченко