Мирне населення Харківщини потерпає від постійних обстрілів з боку окупантів

19.07.2022 10:18 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
19 липня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Минулої доби жителі Харківщини вчергове відчули на собі наслідки дій окупаційної армії. Так, ударів зазнавали населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів області. Через обстріли там пошкоджено житлові будинки, господарські споруди, до того ж виникло дві пожежі на полях пшениці.

У Харківському районі влучання спричинило сильну пожежу в медичному закладі. Повідомляється, що через безперервні масовані обстріли підрозділи ДСНС змогли ліквідувати займання лише з третьої спроби, оскільки кожного разу під час роботи виникала загроза для життя рятувальників.

Уже сьогодні, 19 липня, близько 3:00  ночі агресор обстріляв село Коробочкине, трохи згодом, після 4:00, ракетного удару завдали по селу Клугино-Башкирівка Чугуївської громади. Пошкоджені приватні домоволодіння, і, як наслідок, виникло декілька пожеж. Обстрілу зазнало і село Мосьпанове. За словами голови ХОВА, двоє людей отримали поранення та наразі госпіталізовані до медичних установ. Також через ранкові події дістала поранень жінка із села Циркуни.

Загальна кількість постраждалих за добу:
На території Харківської області з пораненнями госпіталізували 5 мирних жителів: 2 з Харківського району та 3 – з Чугуївського. Крім того, через отримані травми в Харківському районі загинув 75-річний чоловік.

Також Олег Синєгубов поділився оновленою інформацією про стан бойових дій на теренах нашого регіону.

«На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку ворог намагався провести розвідку боєм у районі населеного пункту Уди, але ця спроба повністю провалилася. Окупанти відступили з втратами. У районі Ізюма ворог обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії райони біля Великої Комишувахи, Чепіля, Дібрівного та Новомиколаївки. Окупанти намагалися піти в наступ у напрямку Гусарівки, але під щільним вогнем наших захисників відступили», – розповів голова ХОВА.

Автор: Юлія Гнатченко