На Дергачівщині чоловік підірвався на міні

18.06.2023 17:07 Область Online
Фото: blogs.icrc.org Фото: blogs.icrc.org

52-річний мешканець деокупованого села Токарівка Дергачівської громади випадково наступив на ворожу протипіхотну міну  «Пелюстка».

 

 Про нещасний випадок, який трапився у Харківському районі 18 червня, пише «Слобідський край»   з посиланням на повідомлення пресслужби ДСНС Харківської області.

Як стало відомо, 18 червня 52-річний мешканець деокупованого с. Токарівка Дергачівської громади випадково наступив на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 «Пелюстка»,  яка знаходилась у високій траві. Внаслідок вибуху чоловік отримав травматичну ампутацію пальців правої ступні. Наразі він знаходиться на лікуванні у медичному закладі.

Рятувальники вкотре звертаються до жителів Харківщини з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку.

Раніше ми писали про те, що за тиждень на Харківщині на мінах підірвалося четверо людей.

Нагадаємо, у Харківській області триває розмінування ліній електропередач, інфраструктури, сільськогосподарських земель та інших об'єктів. Більш ніж 500 тисяч гектарів сількогосподарських земель ще необхідно розмінувати. Усього в регіоні засіяно понад 600 тисяч гектарів полів. 

Нагадаємо, мінна небезпека в Харківській області залишається дуже високою. Наразі в області працює 32 піротехнічні розрахунки, до яких входить 161 людина та 64 одиниці техніки. Проте такої кількості наразі замало.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко